DigiTennis


TK Ajdovščina 2020 - B

TK Ajdovščina pravila

Teniška piramida TK Ajdovščina 2020

Pravilnik tekmovanja


Piramidni teniški izziv se igra po načelih športnega «fair-playa«, medsebojnega spoštovanja, zaupanja, mirnega reševanja sporov in smiselne uporabe mednarodnih teniških pravil.


1. člen
Opis, namen in cilji tekmovanja

Teniška piramida je tekmovanje rekreativnih teniških igralcev. Namen tekmovanja je spodbujanje igranja tenisa in druženja. Cilj tekmovanja je, da se posameznik uvrsti med najboljših 8 v vsaki skupini in se uvrsti na zaključni Masters turnir 2020. Vsak igralec, ki pristopi k tekmovanju se zavezuje, da bo spoštoval pravila tekmovanja ter se športno vedel tako na igrišču, kot tudi izven njega. Vodenje in evidentiranje tekmovanja poteka preko spletne platforme DigiTennis.

2. člen
Piramida 2020

Teniška piramida v letu 2020 bo sestavljena iz 3 manjših piramid in v vsaki bo vključeno najmanj 16 igralcev. Vsaka skupina (A, B, C) bo razdeljena glede na teniško predznanje in izkušnje.

3. člen
Trajanje tekmovanja in začetno stanje

Tekmovanje traja od 1.7.2020 - 26.9.2020 in je sestavljeno iz dveh delov:

1. del - redni del ( teniška piramida) traja od 1.7.2020 - 18.9.2020.

2. del - Masters turnir - od 21.9. - 26.9.2020

Začetni vrstni red posamezne skupine piramide se določi v obratnem vrstnem redu, kot je bila ligaška lestvica preteklih ligaških sezon oz. po načelu pravičnosti. Tekmovalci, ki se prijavijo v tekmovanje kasneje se po prijavi in aktivaciji dodajo na konec piramide.

4. člen
Zaključek – Masters turnir

Po zaključku rednega dela (Piramida) sledi Masters turnir, ki je planiran v tednu med 21.9.2020 in 26.9.2020. V primeru slabega vremena se prestavi na naslednji teden.Na Masters turnir se uvrstijo igralci, ki izpolnijo 2 pogoja:

 • se uvrstijo med 8 najboljših v posamezni skupini in
 • odigrajo vsaj 3 tekme

Masters turnir se igra v dveh skupinah: V A skupino se uvrstijo igralci na mestih v piramidi 1, 4, 5, 8, v skupino B pa igralci na mestih 2, 3, 6, 7. V polfinale napredujeta 1. in 2. iz vsake skupine po sistemu A1 : B2 ter A2:B1. Polfinalni in finalni tekmi bosta odigrani v petek 25. in soboto 26.9.2020. Končni rezultati bodo predstavljali zaključno lestvico sezone 2020. Zaključek s podelitvijo nagrad in priznanj je predviden v soboto 26.9.2020.

5. člen
Prijava igralca v tekmovanje

V tekmovanje so vključeni vsi igralci, ki so poravnali letno članarino TK Ajdovščina za sezono 2020. Vsi, ki bodo plačali letno članarino naknadno bodo uvrščeni na konec piramide. Novi igralci se v tekmovanje lahko prijavijo kadarkoli preko spletne platforme DigiTennis. Povezava do platforme je objavljena na spletni strani TK Ajdovščina – www.tk-ajdovscina.si. Igralec ob registraciji navede svoj internetni naslov, številko mobilnega telefona, datum rojstva ter spol. Pogoj za aktivacijo igralca v piramidi ja plačana letna članarina. Igralci, ki so že prijavljeni v sistem DigiTennis registracije ne potrebujejo ampak opravijo samo prijavo na tekmovanje.

Podatki za plačilo letne članarine 2020:
TENIŠKI KLUB AJDOVŠČINA
Cesta IV. Prekomorske 61
5270 AJDOVŠČINA
IBAN SI56 0475 1000 0467 348 (NOVA KBM d.d.)
Koda namena: GDSV
Namen: članarina 2020 
    

Po prejetju prijavnine, se igralca aktivira v sistemu, kar pomeni, da lahko prične z igranjem in izzivanjem nasprotnikov v kolikor se je tekmovanje že začelo.

6. člen
Izzivanje igralcev

Izzivamo lahko vse tekmovalce, ki so:

 • v isti vrsti uvrščeni pred nami (to je proti levi glede na našo pozicijo) in
 • v zgornji vrsti vse tekmovalce do maksimalno desnega od sebe
 • v zgornji vrsti vse tekmovalce do maksimalno desnega od sebe

Za prvih 8 igralcev so pravila prilagojena:

 • Prvi čaka na izzivanje
 • 2 izziva 1
 • 3 izziva 1,2
 • 4 izziva 3,2,1
 • 5 izziva 4,3,2,1
 • 6 izziva 5,4,3,2
 • 7 izziva 6,5,4,3
 • 8 izziva 7,6,5,4

Ni mogoče izzivati igralcev, ki imajo že dogovorjen in potrjen dvoboj. Takšni igralci so v sistemu obarvani v sivo barvo.

7. člen
Potrditev tekme ter igranje

Ko igralec izziva drugega igralca, slednji dobi obvestilo o tem, da je izzvan:

 • preko SMS sporočila in
 • preko e-pošte

Izzvani igralec mora potrditi tekmo v času 24 ur od prejema obvestila o izzivu po SMS ali v sistemu DigiTennis. Če tekme ne potrdi se šteje, da je dvoboj izgubil brez potrditve. Ko izzvani igralec potrdi tekmo, je izzivalec o tem obveščen preko SMS sporočila in elektronske pošte. Od takrat začne teči 10-dnevni rok, ko morata igralca odigrati tekmo.

Termin: igralca se o terminu dogovorita sporazumno

Rezervacija igrišča: igrišče rezervirata oba sorazmerno (npr. vsak 1h)

Žoge: nove žoge zagotovi izzivalec

Pravila tekmovanja: Tekmovanja se igra na dva dobljena seta (2:0 ali 2:1)- pri izidu 1:1 se odigra podaljšana igra (tie break) do 10.

Lokacija: dvoboji se igrajo na igriščih v Ajdovščini

Prekinitev tekme: v primeru prekinitve tekme (dež, konec rezervacije igrišča), se tekma nadaljuje z rezultatom pri katerem je bila prekinjena.

Razvrstitev po oddigranem dvoboju:

 • A: zmaga izzivanega - mesta na piramidi nespremenjena
 • B: zmaga izzivalca - poziciji na piramidi se zamenjata
8. člen
Vpis rezultata

Po odigrani tekmi zmagovalec vpiše rezultat v sistem DigiTennis Če rezultat ni vpisan v roku 10 dni od potrditve dvoboja se tekma ne upošteva in se šteje v mesečno kvoto. Igralca v teh primerih ostaneta na svojih mestih.

9. člen
Pravica do zavrnitve izziva in sankcije

Izzvani igralec lahko zavrne izziv, če ima izpolnjeno mesečno kvoto: vsaj 2 tekmi oddigrani v tekočem mesecu

Igralec v koledarskem letu izkoristi 14 dni odsotnosti od tekmovanja. Slednjo vsak igralec zase vnese v sistem DigiTennis. Na primer, da igralec vnese odsotnost od 1.7.-14.7. to pomeni, da se z dnem 1.7 igralčeva pozicija zamrzne in ostali igralci ga ne morejo izzvati. Prav tako, pa velja, da ima igralec z vpisano odstotnostjo pravico zavrnitve dvoboja 7 dni pred začetkom odsotnosti. Za navedeni primer to pomeni, da od 24.6. dalje igralec lahko zavrne dvoboj zaradi napovedane odsotnosti. Igralec lahko odstotnost prekliče do 7 dni pred začetkom odsotnosti.

10. člen
Predaja tekme

V primeru, če preda izzvani igralec si igralca mesti zamenjata in se šteje, da je bila tekma odigrana. V primeru, če preda izzivalec ostaneta igralca na mestih in »tekma« ne gre v mesečno kovoto odigranih tekem.

11. člen
Brez potrditve dvoboja

V primeru, da tekma ni potrjena si igralca zamenjata mesti in se tekma šteje kot odigrana (gre v mesečno kvoto)

12. člen
Poškodbe, bolezni

V primeru manjših poškodb ali bolezni (do 1 meseca) je potrebno status vedno sporočiti organizatorju. V takih primerih igralec ostaja na svojem mestu.

13. člen
Reševanje sporov

Tekme se odigrajo v prijateljskem in športnem duhu. V primeru sporov je za njihovo reševanje pristojna komisija v sestavi: Alenka Abramič, Andrej Ambrožič, Matej Brilj

Vodstvo tekmovanja: Denis Črnilogar, Samo PoljšakOnly authenticated users can sign-up to competition. If you haven't registered yet, you can create new account with: Register

Competition Signup

Select your language
© 2020 - DigiTennis - 2.4.1 All rights reserved
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more